Dat is weer volop genieten, onze geweldige tomaten
Je zou het haast normaal gaan vinden.
Zo vanochtend "ff" rondje moestuin, door de kas en boomgaard gedaan. In de kas toch weer zo'n 1,5 kilo aan verse onbespoten, niet gemodifceerde, puur bio-, ecologische tomaten geoogst. Couer de Boeuf, Moneymaken en Chcolate cherry. Derhalve morgen aan de Lasagne. Vanmiddag de tomatensaus, puree alvast klaargemaakt van deze heerlijk verse tomaten, verse kruiden, knoflookje en wat gesnipperd uitje erbij. Lekker laten koken en nu indikken, sudderen zodat die mooi wordt.
Morgen nog 3-4 uien van t land snipperen, wat gehakt rul bakken en klaar is mijn lasagne saus. Ook nog wat boerenkool en piepers van t land geoogst. Wat is dat toch heerlijk genieten van deze opbrengst, het hele seizoen, te beginnen met het zaaien, poten, het mogen verzorgen het zien groeien en dan het pluk-, oogst-, rooimoment. Schoonmaken, snijden, kokkerellen en op smaak brengen. Binnenkort dus ook weer boerenkoolstamp met spekkies en rookworst op de kaart. Jammie Jammie
Luxe.
Wat een weelde. Soms lijkt het voor ons bijna gewoon, wat het dat dus absoluut niet is. Genieten met een grote G.. En oh ja ook nog 3 emmers, de laatste kweeperen en 1 emmer zoete moesappels geplukt. Ook nog de komkommers en courgettes mogen oogsten. Groente, fruit en vruchten voor de komende dagen en zo lekker, zo gezond, zo onbewerkt.
Machtig prachtige dag dus. Dankbaar en gelukkig dat we dit op ons eigen paradijsje mogen doen.
Groetjes
Wil je Lekker van eigen Land volgen kijk dan op Facebook
Binnenkort weer een nieuwe blog of lees de vorige: De noot die eigenlijk geen noot mag heten
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in