Winterverblijf lieveheersbeestje

30 Oct 2022 in Diervriendelijke tuininrichting

Door Tuindingen

Afbeelding bij Winterverblijf lieveheersbeestje


In de tuin gonst het hopelijk van het leven.

Naast bijen, wespen en vlinders vind je er natuurlijk ook lieveheersbeestjes. Niet alleen zijn ze een fijne en kleurrijke toevoeging in elke tuin maar ook hardwerkende bestrijders van bladluis. Zij helpen ons, wij helpen hen. Verblijfsvoorwaarden voor lieveheersbeestjes. In het wild vinden lieveheersbeestjes beschutting in lagen mos, scheuren in boomschors of in stapels stenen of hout. Dergelijke schuilplaatsen zijn natuurlijk ook te vinden in een tuin die niet al te nauwkeurig is aangelegd.Om de lieveheersbeestjes van dienst te zijn tijdens het overwinteren, plaats je een terracotta pot in de border gevuld met wat natuurlijke droge materialen, denk aan hooi, stro, takjes, stukjes schors, snoeiafval enz. zodat zij een veilige en droge schuilplaats hebben alsmede een verblijf voor voortplanting en overwintering.

Dankje wel ๐Ÿž๐Ÿž๐Ÿž๐Ÿž


1
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


Er zijn nog geen reacties.
Diervriendelijke tuininrichting

Help de Hommelkoningin aan een Hommelnest in eigen tuin (Zo doe je dat)

Een blije hommel heeft twee dingen nodig en dat zijn bloemen en huisvesting. Jij kan de hommel helpen door deze nestgelegenheid te geven, waar de hommel kan gaan wonen. Je wordt dan als het ware een โ€œhommel imkerโ€.


Door Jan de B

Diervriendelijke tuininrichting

Vroegbloeiende bolgewassen in februari eerste voedselbron voor insecten.

Het is fijn om jaarrond bloeiende planten te hebben. Dan hebben vlinders en bijen altijd wat te eten. Naast de bollen in het voorjaar kun je met je beplantingsplan rekening houden met de seizoenen.


Door Roel

Diervriendelijke tuininrichting

Handboek voor diervriendelijk en natuurlijk tuinieren (Aanrader)

'Een duurzame tuin' van Albert Vliegenthart is een inspirerend boek dat laat zien hoe je jouw tuin, balkon of terras aantrekkelijk kunt maken voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Door eenvoudige maatregelen en gebruik van de juiste planten zal het natuurleven in je eigen stukje groen snel toenemen. Met heel praktische informatie over nuttige dieren, goede plantcombinaties en concrete tips om van je eigen stukje groen een diervriendelijk paradijsje te maken. Deze uitgave sluit aan bij het feit dat er steeds meer aandacht is voor wat wij zelf kunnen doen voor het behoud van alle nuttige insecten.


Door Tuindingen

Diervriendelijke tuininrichting

Winterverblijf lieveheersbeestje

Om de lieveheersbeestjes van dienst te zijn tijdens het overwinteren, zodat zij een veilige en droge schuilplaats hebben alsmede een verblijf voor voortplanting en overwintering.


Door Tuindingen

Diervriendelijke tuininrichting

Hoe maak ik mijn tuin aantrekkelijk voor vlinders en bijen

jij kunt bijen vlinders en andere insecten een thuis geven in jouw tuin


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox