Hé bloem...

09 Apr 2024 in Bloemen


Het is weer zover: de prunus in onze tuin bloeit! Ik kijk er al weken naar uit, en samen met mijn kinderen hebben we de boom de afgelopen tijd aandachtig gadegeslagen. We zagen hoe de knoppen tevoorschijn kwamen, steeds groter werden en steeds meer kleur kregen. Meestal gaat hij bloeien rond mijn verjaardag, eind april. Mijn favoriete cadeau. Dit jaar is hij er op tijd bij; de heerlijk hoge temperaturen van afgelopen weekend zorgden ervoor dat het ineens snel ging en de tuin binnen een dag roze kleurde. Onze woonkamer ook trouwens, 's ochtends, wanneer het licht via de boom de ruimte binnenvalt.

Als je erbij stilstaat is een bloem (niet alleen die van de prunus) een wonderlijk wonder. Van kale tak tot knop tot uitbundig bloeiende bloesem die je vertelt dat het nu toch echt lente is. Een lust voor het oog en voedsel voor insecten, zoals de bij. De bijzondere kleuren en vormen die bloemen hebben doen me elke keer weer versteld staan. Ik schreef er een liedje over, zoals ik dat vaak doe over dingen die me verwonderen.

De prunus bloeit. Ik geniet ervan. Kort en uitbundig. Totdat het 'bloesemsneeuw' wordt. Bijzonder, vind ik het, elk jaar weer.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Bloemen

Biologische bloemen pluktuin in Drenthe Zeldenrust.

Aan de rand van het unieke natuurgebied National Park Drents-Friese Wold begonnen Jan en Riekje Rozeboom jaren geleden als echte pioniers een Blauwe bessen kwekerij. Maar tijdens een zware burn-out ontdekte Riekje de helende kracht van de bloemen en planten op hun terrein en zij besloot een biologische pluktuin te creëren onder de naam Zeldenrust. Wat ons betreft had de naam ook best Zielenrust mogen zijn want zodra je met Riekje de tuin in wandelt vergeet je even compleet de gestreste waan van de dag.


Bloemen

Lubach neemt bloementelers op de hak: ‘Er is toch ook geen siermelk?’

Arjen Lubach heeft hard uitgehaald naar de sierteeltsector. De industrie zou te veel gas verbruiken, veel giftige stoffen gebruiken en arbeidsmigranten uit Oost-Europa slecht behandelen.


Door Mellisa

Bloemen

Hier wordt er van alles mogelijk!

De natuur herovert verwaarloosde plekjes met mooie bloeiende speerdistels


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox