De donkergroene, lederachtige bladeren lijken wat op bananenbladeren en kunnen makkelijk tot 1 meter lang worden.
Hoewel de bloem bestaat uit een kleine kolf met nog kleinere geel/groene bloemetjes, heeft de plant zijn sierwaarde vooral te danken aan het witte blad om de bloem. Het witte schutblad vouwt zich gedeeltelijk om de kolf. Hoewel de kolf dus officieel de bloem is, valt de plant op door zijn schutblad. De kelken zijn te bewonderen in april en mei. De moerasaronskelk kan in de juiste omstandigheden 40 tot 60cm hoog worden.Strenge winters doen hem niet zo veel, het is dan ook een erg sterke plant.
Geurend: moerasaronskelken verspreiden een onaangename lucht bij kneuzen.
Er bestaat ook een gele variant: Lysichiton americanus.
Plantvoorschriften
Volle zon / halfschaduw. Grondsoort: Zuur tot neutraal, vochtige tot natte grond, kleigrond, veengrond.
Moerasaronskelk staat graag met zijn wortels in het water. Het beste resultaat krijgt u dan ook wanneer u deze plant op een diepte van 5 tot 10cm onder water plaatst.
Ze houden er niet van om in potten geplant te worden en haten verplanten.
De eerste jaren is de groei langzaam, in de handel zijn meestal driejarige stekken te koop die pas na zes jaar bloeien. Vanaf dan worden het indrukwekkende planten.
Wees voorzichtig bij het planten, de wortelstokken breken vlug af.
Onderhoud
Men kan ze vermenigvuldigen door delen. Bij het verpotten wordt aanbevolen om 1/3 van de grote bladeren vooraf te verwijderen.
Let er ook op om niet op het hart van de plant te lopen tijdens onderhoudswerkzaamheden. Dat reduceert de bovengrondse delen tot stompjes.
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in