Haworthia / Zebraplant


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Haworthia / Zebraplant


Met meer dan 80 variëteiten komt de mooie kleine plant Haworthia in veel verschillende uitvoeringen voor. Soms met bijna doorschijnende bladeren, een andere keer met een uitgebreide tekening van witte lijnen.
Ze worden typisch niet groter dan 20 cm en vormen solitair groeiende rozetten.
De bloei is meestal verwaarloosbaar.
Plantvoorschriften algemeen
Zet je Haworthia op een plek met veel licht, maar zonder direct zonlicht. Kies voor een ondiepe pot of schaal, want de plant maakt geen diepe wortels. Hij houdt een compacte vorm en groeit traag.
De Zebraplant wordt hier als kamerplant gehouden maar kan wel in de zomer op een terras staan, beschut van de volle middagzon. Bij teveel zon verkleuren de bladeren rood.
Onderhoud - vermeerderen
Geef regelmatig water in de zomer, bijvoorbeeld 1 keer per week. De beste manier om dat te doen is water geven via een schaaltje. Door onderaan water te geven, vermijd je dat er water in de rozet terechtkomt dat daar vervolgens  niet meer weg kan waardoor de bladeren gaan rotten. Laat de potgrond ook een beetje uitdrogen tussen gietbeurten door.
Tijdens het groeiseizoen, in de lente en de zomer dus, mag je de plant 1 keer per maand voeding geven.
Als je er de ruimte voor hebt, zet je de Haworthia in een koudere ruimte (ong. 15° C) tijdens de winter. De lagere temperatuur zorgt ervoor dat de plant in rust kan gaan.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Een Tropische plantentuin in Nederland.
Mediterrane planten

Een Tropische plantentuin in Nederland.

Je eigen exotische prive jungle aan huis. Sylvan vertelt alles over zijn prachtige sterke tropische planten die zelfs de zware Nederlandse winters kunnen trotseren.


Afbeelding bij Passie voor planten in je woonkamer| De oplossing voor gezonde kamerplanten
Mediterrane planten

Passie voor planten in je woonkamer| De oplossing voor gezonde kamerplanten

De kamerplanten van Deef worden gevoed met wormenpoep en ferma compost. Dat klinkt misschien grappig maar als je er goed over nadenkt kon Dees met zijn manier weleens DE oplossing hebben


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox