Vetranquil als slaapmiddel tegen vuurwerk doe het niet

04 Dec 2021 in Dieren

Door Tuindingen

Afbeelding bij Vetranquil als slaapmiddel tegen vuurwerk doe het niet


Op diverse verkoopsites wordt nog steeds Vetranquil aangeboden voor honden en katten met vuurwerkangst. Wij willen u waarschuwen en met klem adviseren dit middel nooit aan uw dier te geven. Vetranquil is een narcosemiddel dat ervoor zorgt dat spieren verslappen en tegelijkertijd gehoor versterkt. Uw dier hoort het vuurwerk nog steeds en zelfs beter maar kan er niet meer op reageren. Hij kan u dus niet vertellen dat hij doodsangsten uitstaat en kan zichzelf ook niet meer verstoppen en dicht tegen u aankruipen als hem dat een veiliger gevoel geeft.

Pillen voor hond of kat slapen vuurwerk angst werking tijd

Kalmheid slechts schijn

Het middel werd vroeger wel door dierenartsen voorgeschreven bij vuurwerk angst en leek een gouden greep. Honden lagen de hele avond kalm in hun mand tot opluchting van hun baasje. Deze kalmheid was echter slechts schijn. De hond lag wel rustig maar niet omdat hij de knallen niet meer hoorde of omdat de angst werd gedempt maar omdat hij domweg niet meer kon bewegen.

Stelt u zich voor: u ervaart datgene waar u doodsbenauwd voor bent en kan dat op geen enkele manier uiten omdat u verslapte spieren hebt. Een ware nachtmerrie. Gelukkig schrijven dierenartsen het middel nog slechts zelden voor als nepoplossing voor vuurwerkangst. 

Omdat het middel online wel wordt aangeboden, vinden we een extra waarschuwing op zijn plaats. Koop nooit Vetranquil bij vuurwerkangst! Deel dit ook door aan familie en vrienden. 

Alternatieven

Is uw hond ook erg angstig voor vuurwerk? Bespreek met uw dierenarts om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Er zijn diverse medicijnen voor honden met angst-issues. Deze zijn alleen op recept bij de dierenarts te verkrijgen. Ze verrichten geen wonderen en gebruik moet altijd in combinatie met gedragstherapie worden ingezet.

{bron: Koninklijke hondenbescherming Nederland}


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Dieren

Diersporen in de tuin herkennen

Weet jij van welk dier deze uitwerpselen zijn.


Door Tuindingen

Dieren

Wolf zorgt voor rijke biodiversiteit - de grote kringloop die in de natuur plaatsvindt

(Video) In een ecosysteem is er een web van voedselketens: de ene soort eet de andere soort en is zelf weer voedsel voor een andere soort.


Door Jan de B

Dieren

De Ringslang in eigen tuin

maak een diervriendelijke tuin en ontmoet amfibieƫn en reptielen


Door Tuindingen

Dieren

Tuininrichting voor de Eekhoorn

Lok Eekhoorntjes naar je tuin met een diervriendelijke inrichting


Door Tuindingen

Dieren

De Pissebed aan het woord

De pissebed en al zijn geweldige weetjes


Door Paula kok

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox