In elke vijvertuin zou een koningin der waterplanten moeten stralen
De waterlelie is misschien wel de bekenste vijverplant die er is. In elke vijver zie je wel een waterlelie. Er zijn erg veel verschillende soorten waterlelies maar ze hebben allemaal veel overeenkomende dingen. Denk hierbij aan de hartvormige tot ronde drijvende bladeren, die algengroei tegengaan doordat er schaduw in de vijver valt. Ook worden deze bladeren gebruikt door kikkers als lanceer platvorm. Daarnaast groeien er sierlijke bloemen boven het wateroppervlak. Deze plant kun je niet missen in de vijver. Het is een multifunctionele plant die ook nog is erg mooi is... Win win situatie toch? Waterlelie - Nymphaea 'Sioux' is te herkennen aan haar mooie licht roze tot oranje kleur.
De verzorging van de waterlelie
Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Waterlelie vindt het heerlijk om op een zonnige plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in stilstaand, tot zwakstromend water. De bloeiperiode van de Waterlelie is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 5 tot 15 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.
Hier plaats ik de Waterlelie
De Waterlelie dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 4.
Uitleg tuindingen zones
Tuindingen zone 4: Waterlelies
In het diepere deel van de vijver vinden we onder andere de waterlelies. Waterlelies dienen geplaatst te worden op de bodem van de vijver. Deze plant vind het het fijnst om te groeien in een rustige omgeving (stilstaand water). Waterlelies geven veel schaduw af onder de plant zelf. Dit zorgt ervoor dat algen niet zomaar hun weg kunnen gaan. Daarnaast is de waterlelie een genot voor het oog! Win win situatie? Als het donker is of somber weer, sluit de waterlelie zich. De diepte van de waterlelie kan variëren van 40 tot 120 centimeter onder water. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke vijver geschikt is voor waterlelies. Ook bij de waterlelies wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in