Herfstanemoon hybrida. 'Whirlwind'

25 Oct 2020 in Vaste planten

Door Kim

Afbeelding bij Herfstanemoon hybrida. 'Whirlwind'


Vaste plant met witte bloemen voor in de schaduw.

Herfstanemoon 'Whirlwind' is een prachtige witte, dubbelbloemige bloeier in de maanden augustus tot en met oktober. De bloemen zijn prachtig wit, het hartje is groen en heeft oranje meeldraden. Herfstanemoon wordt ongeveer 75 centimeter hoog. De bladeren van Herfstanemoon 'Whirlwind' zijn donkergroen en steken mooi af bij de witte kleur. De bloemen bevinden zich op stevige bloemstengels. Deze vaste plant sterft 's winters af, om in de lente weer op te komen. Heeft een opgaande groeiwijze.

Anemoon whirlwind

Standplaats van Herfstanemoon 'Whirlwind'

Herfstanemoon 'Whirlwind' wenst een humusrijke, goede, waterdoorlatende grond. Deze plant wenst een zonnige tot half schaduwrijke standplaats. 

Verzorging en toepassing van Herfstanemoon 'Whirlwind'

Herfstanemoon 'Whirlwind' kan in het voorjaar gesnoeid worden. je kunt dan oude delen van de plant wegknippen. Herfstanemoon 'Whirlwind' staat prachtig in de border, en is vooral mooi in een groep. Plant er dan ongeveer 9 per vierkante meter aan. Mooi te combineren met Zilverkaars.


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Vaste planten

Smeerwortel is het manusje van alles

Deze inheemse vaste plant moet in elke tuin staan. o sterk als een smeerwortel Om te beginnen ben ik, de Smeerwortel, beresterk. Ik heb niet veel aanmoediging nodig om te groeien. Ik stel ook niet echt veel eisen aan de grond eigenlijk. Ik word vaak onkruid genoemd, maar dat bestaat niet. Dat weten we al, toch?


Door Paula kok

Vaste planten

Wilgenroosje is een historische aantrekkelijke overblijvende plant

Ik kom vaak zomaar aanwaaien. Ik begroei makkelijk open plekken en verspreid mezelf ook erg makkelijk. Je zou me daarom onkruid kunnen noemen maar eigenlijk ben ik veel te mooi om onkruid te zijn. Deze bezitten ook allemaal honingrijke, helder roze of rode bloemen


Door Paula kok

Vaste planten

Erysimum / Muurbloem / steenraket (soort)

Steenraket (Erysimum) is een geslacht uit de kruisbloemenfamilie,en bestaat uit een geslacht van een tachtigtal soorten van één jarige en overblijvende, struikachtige vaste planten. Het zijn kortlevende vaste planten die zich vaak als tweejarige gedragen. Bijzonder dankbare zomerbloeier voor perken.


Door tuin.fr.gr

Vaste planten

Berenklauw opgepast

Laat de planten zien aan je kinderen en vertel ze erover


Door Tuindingen

Vaste planten

Phytolacca / Karmozijnbes

In onze tuinen komen over het algemeen twee soorten voor: de westerse karmozijnbes (Phytolacca americana),en de oosterse karmozijnbes (Phytolacca esculenta).


Door tuin.fr.gr

Vaste planten

Phuopsis / Perzische kruisjesplant

Phuopsis is een plantengeslacht dat uit slechts één soort bestaat, namelijk Phuopsis stylosa. De planten zijn meerjarig. Deze vaste plant groeit sterk woekerend en over de grond kruipend. Alleen de bloeiende stengels staan rechtop. Na verloop van tijd ontstaan er grote tapijten. Phuopsis vermeerdert zichzelf via de jonge planten die aan de vierkante scheuten ontstaan.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox