Smaakmaker in de keuken, prachtig in de tuin.
Citroentijm is een kruid dat veelal in de keuken wordt ingezet als smaakmaker. Citroentijm heeft een citroenachtige geur en deze geur trekt bijen aan. Deze laagblijvende plant bloeit in de maanden juni en juli met vele roze bloemetjes. De bladeren zijn elliptisch, lichtgroen en steken mooi af bij de donkerbruine takjes en de roze bloemetjes. De maximale hoogte van Citroentijm ligt rond de 15 centimeter. Matig winterhard.
Standplaats van Citroentijm
Citroentijm wenst een zonnige tot half schaduwrijke standplaats op een goed waterdoorlatende grond. Het beste zorg je voor een plekje uit de koude oostenwind.
Verzorging en toepassing van Citroentijm
Citroentijm dient aangeplant te worden op een zonnige plek. In de border zal Citroentijm dan ook zeker niet misstaan. Citroentijm kan gebruikt worden om allerlei gerechten mee te bereiden, zoals vis- of vleesgerechten. Pas in de winter met Citroentijm op voor bevriezing. Eventueel kun je een afdekzeil gebruiken om haar wat extra bescherming te bieden.
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in