Wanneer uitgebloeide bloemen van de hortensia verwijderen

18 Sep 2022 in Beplanting

Door Tuindingen

Afbeelding bij Wanneer uitgebloeide bloemen van de hortensia verwijderen


Voor de plant maakt het niet uit of de oude uitgebloeide bloemen al in september of pas in mei worden afgeknipt. Ze zorgen nauwelijks voor bescherming tegen vorst. 

De volgende punten kunnen echter van invloed zijn op de uiteindelijke beslissing.


Wanneer de oude bloemen verwijderen? 

De verdorde bloemschermen kunnen wel degelijk nog de nodige sierwaarde hebben tijdens de winter, zeker wanneer er rijp of een laagje sneeuw op de bloemen ligt.Vanaf februari/maart, wanneer de struik langzaam haar nieuwe knoppen laat uitlopen, is het veel gemakkelijker te bepalen tot hoe ver de stengels kunnen worden afgeknipt. Dat moet namelijk gebeuren tot een klein stukje boven de bovenste nieuwe knoppen, omdat deze bovenste knoppen de meeste bloeikansen hebben.
De oude bloemschermen kunnen goed voor steun zorgen indien de plant eind april/begin mei tegen een late nachtvorst beschermd wordt met doeken, dekens of noppenfolie (bubbeltjesplastic), zodat de tere jonge scheuten niet krom gaan of afbreken.

Extra tip: het snoeirecept voor de hortensia Annabel 

Bijmesten hortensia  ALTIJD DOEN in het najaar 


Bemest bij voorkeur begin augustus, (rijpe compost, organische mest gerijpte koemest - geen paardemest) deze maand worden immers de bloemen voor volgend jaar aangemaakt bij de meeste soorten.

Welke kleuren/soorten zijn jouw favoriet??


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Beplanting

Prachtige Deschampsia pollen - De schoonheid van onze tuin voor jou!

In onze weelderige tuin groeit een overvloed aan prachtige Deschampsia cesp. Goldtau, met gouden pluimen die het hele jaar door schitteren. Deze onderhoudsarme planten trekken diverse dieren aan. We verkopen 10 pollen voor slechts 40,-. Een kans om jouw tuin te verfraaien. Neem contact op en geef je tuin een natuurlijke make-over!


Beplanting

Hortensia soorten die lang bloeien

De hortensia 'Forever and Ever' is een langbloeiende hortensiasoort. De meeste hortensia planten geven bloemen op oud hout. De 'Forever and Ever' blijft echter bloemen geven van juni tot de eerste nachtvorst, zowel op oud als nieuw hout. Dus verkeerd snoeien is verleden tijd.


Door Tuindingen

Beplanting

Akelei een echte tuinnomade

De akelei is een geweldige vaste plant voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Het is alsof de natuur een klein feestje heeft georganiseerd in de vorm van deze kleurrijke plant. Met zijn charmante bloemen voegt de akelei een vleugje speelsheid toe aan elke tuin.


Door Tuindingen

Beplanting

Betoverende Bluebells: prachtige boshyacinten in het voorjaar

Ontdek de betoverende schoonheid van de Bluebell, ook wel bekend als de boshyacint. Deze bloem, met zijn klokvormige bloemen in intense blauwe tinten, creƫert een sprookjesachtige sfeer in bossen, weiden en tuinen. Leer meer over de Bluebell en zijn bloeitijd in het voorjaar.


Door Jan de B

Beplanting

Een beplantingsplan maken? Zo doe je dat in 5 stappen

Een beplantingsplan voor je nieuwe tuin maken? Of je tuin opfrissen met nieuwe planten? Met een goed beplantingsplan weet je zeker dat jouw project gaat slagen! Hier lees je in 5 stappen hoe je een beplantingsplan maakt


Beplanting

Forsythia

Verschillende soorten wanneer je goed kijkt.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox