Tuinboon voortrekken (het vervolg 20-12)


Afbeelding bij Tuinboon voortrekken (het vervolg 20-12)


Status op 20 december.

Het voortrekken van de tuinboon gaat tot nu toe heel goed. Ze zijn gezet op 15 november in een kweekbak zo'n 28 stuks en vandaag 20 december zijn ze heel mooi opgekomen. Tot nu toe stonden ze beschermd onder een plastic bovenkant (soort kasje) maar daar worden ze nu echt te groot voor. Vandaar dat het deksel er af moet en nu maar hopen dat de evntuele muizen ze met rust laten. Uit voorzorg heb ik zo'n kleine 70 knoflook tenen gezet en ook nog 100 gezaaid zodat de geur de muizen afleidt.

Vervolg

Ik zal jullie de komende periode op de hoogte houden van de vordering en hopelijk kan ik ze begin maart uitpoten in de koude grond. Als de voorspellingen dan een beetje gunstig zijn. De bedoeling is dat we dan mooi vroeg kunnen oosten. Jonge verse tuinbonen mooi vroeg in het jaar op tafel, dat is echt een van mijn favorieten.

Naast de tuinbonen en de knoflook, wilde ik binnenkort met mijn nieuwe potjespers alvast wat prei, en andere groentes gaan voortrekken ook in de koude schuur zodat ook die hopelijk wat eerder geoogst kunnen worden en we het eet, oogst seizoen wat langer kunnen maken op een natuurlijke wijze. Ook wintersla, wat bietjes en wie weet ook wat kool gaan we binnenkort proberen. Een paar zaadjes zullen we vast niet missen.

Wil je weten waar dit allemaal plaats vindt en ook andere artikelen lezen kijk dan ook eens op FB Lekker van eigen land

Binnenkort de volgende Blog. Vorige blog is hier te vinden: Voortrekken van tuinbonen


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Ecosystemen in een verharde samenleving | planten op de meest bijzondere plaatsen in de stad
Beplanting

Ecosystemen in een verharde samenleving | planten op de meest bijzondere plaatsen in de stad

Fotoblog: Terwijl asfalt en beton de ruimte domineren, weten planten zich door de kleinste openingen heen te wurmen en creëren ze prachtige contrasten in de stedelijke omgeving.


Door Marjo.H

Afbeelding bij Pelorische topbloem Digitalis
Beplanting

Pelorische topbloem Digitalis

topbloem: een fascinerend fenomeen bij vingerhoedskruid


Door Mellisa

Afbeelding bij Schaduwrijke tuinen: Borderpakket van schaduwplanten gecombineerd met struiken
Beplanting

Schaduwrijke tuinen: Borderpakket van schaduwplanten gecombineerd met struiken

Leer hoe je met schaduwminnende struiken levendige en prachtige donkere gebieden kunt inrichten. Verken plantselectie en verzorgingstips voor een weelderige tuin, zelfs in de schaduw.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Wat zijn Epifyten | welke soorten en waar groeien ze.
Beplanting

Wat zijn Epifyten | welke soorten en waar groeien ze.

Een epifyt is een plant die groeit bovenop een andere boom of plant. Dat kan op de schors, in de schors of bovenop een blad zijn. Wat de epifyt zo bijzonder maakt, is dat ze geen voedingsstoffen onttrekt aan de plant of boom waarmee ze samenleven. Het is geen parasiet; parasieten onttrekken hun voeding wel aan een plant of boom. Een epifyt zoekt alleen maar woonruimte, letterlijk een plekje om te ‘wortelen’.


Afbeelding bij Nieuw: Rood siergrassen soort.
Beplanting

Nieuw: Rood siergrassen soort.

Miscanthus sinensis "Lady in Red" Dit natuurlijk wuivende siergras, gekweekt door Krzysztof Slowinski, brengt een vleugje elegantie en kleur in elke tuin.


Door Roel

Afbeelding bij Prachtige Deschampsia pollen - De schoonheid van onze tuin voor jou!
Beplanting

Prachtige Deschampsia pollen - De schoonheid van onze tuin voor jou!

In onze weelderige tuin groeit een overvloed aan prachtige Deschampsia cesp. Goldtau, met gouden pluimen die het hele jaar door schitteren. Deze onderhoudsarme planten trekken diverse dieren aan. We verkopen 10 pollen voor slechts 40,-. Een kans om jouw tuin te verfraaien. Neem contact op en geef je tuin een natuurlijke make-over!


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox