Helleborus

16 Mar 2023 in Beplanting


Helleborussen, ik kan er niet genoeg van krijgen en ik krijg er gelukkig ook steeds meer. Ze zaaien zich naar hartelust uit in allerlei kleuren. Toch zag ik pas een Helleborus in de tuin in een kleur die ik nog niet had. Helaas had ze nog maar een plantje dus een stekje zit er voorlopig nog niet in.  Ik kan ze natuurlijk ook gewoon kopen, maar daar ben ik dan weer te krenterig voor. Als je dan leest wat een gif er op veel planten zit zou ik eigenlijk biologische planten moeten kopen en die zijn dan weer duurder. Nee, ik wacht wel tot iemand een stekje voor mij heeft en ik kan ook wat stekjes uitdelen, want ze komen overal op in mijn tuin. Prachtig! Ze komen vroeg in bloei en bloeien ook nog eens ontzettend lang. Monty Don van Gardenersworld (begint vrijdag weer) zou zeggen “ one of my favorites”.


0
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


Er zijn nog geen reacties.
Beplanting

Sneeuwklokjes: duizenden door vroege hommels bezochte bloemetjes de lente in optima forma.

Sneeuwklokjes bloeien wit, de wetenschappelijke naam van het gewone sneeuwklokje bevestigt dit. Galanthus is Grieks voor melkwitte bloemen en nivalis betekent: wit als sneeuw. Trouwens, eigenlijk zijn deze bloemetjes niet wit, maar kleurloos. Lucht weerkaatst het invallende licht in alle richtingen, waardoor wij het als wit waarnemen. Als je sneeuw samenperst, krijg je ijs. Fijngeknepen sneeuwklokjesbloemblad is doorzichtig, glashelder, doordat de belletjes lucht tussen de bladcellen weg zijn geperst.


Door Tuindingen

Beplanting

Sneeuwklokjes startsein voor het nieuwe tuinseizoen

Sneeuwklokjes zo mooi en zoveel keuze. De echte galanthofiel steekt er al zijn tijd in.


Door Tuindingen

Beplanting

Een tuin vol herinneringen - bijzondere Dijktuin van Dick en Ineke.

Op de plek waar vroeger de geiten naast de groentetuin, de dijk kort graasden is een bijna sprookjesachtige tuin gecreëerd met een hele persoonlijke signatuur… kunst en een vleugje magie!


Door Roel

Beplanting

Opvallende plantencombinaties in de moderne tuin

Voor het maken van goede plantcombinaties vormen gemeenschappelijke groeiplaatseisen een belangrijke basis. Wat in de natuur geldt, kan ook worden toegepast in tuinen en plantsoenen.


Door Tuindingen

Beplanting

Schaduwplant soorten

Nu zullen sommige mensen af ​​en toe de term "schaduwplanten" gebruiken om grote planten te beschrijven die schaduw geven, zoals een meerstammige heester die een border overschaduwd of een parasolboom die schaduw geeft aan het terras. in dit blog gaan we het hebben over planten die in de schaduwrijke tuin of border het naar hun zin hebben.


Door Tuindingen

Beplanting

planten, struiken en bomen die samenleven in Symbiose

Eigenlijk zou je de planten, struiken en bomen in je tuin gewoon kunnen beschouwen als een grote groene gemeenschap,


Door Marie Mul

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox