Koekjes met kamille, lindebloesem en zaad van engelwortel.
Recept: 225 gr bloem ( ik heb volkoren patisseriebloem gebruikt ), 200 gr boter, 125 gr suiker, 1 kop water, 10 gr kamillebloemen, een beetje zaad van engelwortel en 2 eetlepels honing.
Maak met een beetje lindebloesem en de kamille een sterke thee ( gebruik geen kokend water ), en laat die even trekken. Zeef de bloem, suiker en honing mengen met elkaar. Waarna je dit alles samen met de boter goed kneedt. Neem een weinig van de reeds gefilterde thee en voeg beetje per beetje bij tot het een mooi geheel is( tss de 1cl en ..). Zelf versnipper ik nog gedroogde kamille doorheen het deeg samen met de zaadjes. Goed doorkneden en afgedekt 20 min laten rusten. In de tussentijd kan je de oven verwarmen op 190°. Daarna kleine bolletjes maken, plat duwen en verdelen over de bakplaat ( hoe groter de bolletjes hoe langer de baktijd ). Dit alles gedurende een kwartier in de oven, vanaf 10 min regelmatig even kijken. Dit alles heb ik voor mezelf geserveerd met een fris zomers drankje van de lindebloesem ( vind je terug in de post van lindebloesem ). Smakelijk!
WELKOM IN DE WONDERE WERELD VAN PLANTEN EN KRUIDEN �
Met deze informatieve berichten wil ik op een eenvoudige manier, mensen terug voeling geven met de natuur en hun rijkdom die ze te bieden hebben.
Wil je meer over me te weten komen bekijk mijn Facebook pagina > klik hier<
Lees ook mijn vorige Blogberichten
- De brandnetel
- Koekjes van kamille, lindebloesem en engelwortel
- Smalle weegbree, bijvoet en muggen
- Het nut van de roos
- De vlierbloesem
Echte kamille - De meidoorn geneeskrachtig lekker
- Look-zonder-look
Heb je een vraag stel ze hieronder door een reactie te plaatsen.
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in