Deel je kennis - Je aansluiten bij hét groenste platform ?

06 Aug 2022 in Start je eigen tuinblog

Door Tuindingen



Deel je kennis op ons platform

Heb je een ruime kennis over tuinieren en wil je dat graag met anderen delen, kom dan bij ons bloggen. Bloggen is dé manier om je tuinervaringen met andere tuinliefhebbers te delen. Blogger worden op Tuindingen.nl is gratis en vrijblijvend en dat zal het altijd blijven ook.

Misschien beschik je over veel tuinkennis, maar heb je nog nooit geschreven. Aan het schrijven van een blogartikel is niets moeilijks aan. De tekst dient voornamelijk ter informatie en mag op een informele manier geschreven zijn. Je kunt het in principe schrijven, zoals je het ook aan iemand verteld. Als echte tuinliefhebber zal het je ook helemaal geen moeite kosten steeds weer een nieuw onderwerp te vinden. Wij doen daar ook helemaal niet moeilijk over. Zolang het maar over tuinieren gaat, of dat nu gaat over tuinonderhoud,  de moestuin,  grondbewerking, vijverleven, of schrijf jij handige tips over een balkontuin, alles is welkom.

Blogger worden bij ons kost je helemaal niets. Met een beetje inspanning levert het je juist wat op. Denk maar eens aan het aantal volgers en positieve reacties dat je kunt krijgen. Artikelen die bruikbare tips voor de tuinder bevatten én nog eens leuk in elkaar gestoken zijn, worden veel gelezen. Zo komt je blog hoog in de ranking bij zoekmachines en dat is leuk, toch?

Tuinblogger worden: hoe gaat het in zijn werk?

Een tuinblog beginnen bij Tuindingen is simpel. Om toegang te krijgen tot het blogmenu van Tuindingen is je eerste stap, een gratis account aanmaken. Zodra je dat gedaan hebt, neem je even contact met ons op en laat je ons weten dat je wil starten met bloggen. Zodra dit klaar is, kun je je eerste blog eigen blog starten. De editor van de blogfunctie is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk in elkaar gezet. Zelfs als je nog nooit eerder geblogd hebt, kom je er makkelijk doorheen. De hele opbouw, van het te ontwerpen tuinblog, gaat stapsgewijs. Het leuke ervan is dat, wanneer je er eenmaal een paar blogs op hebt staan, het er ook meteen volwaardig uitziet. 

Het gratis tuinbloggen is voorbehouden aan de particuliere tuinier die het leuk lijkt een blog te starten. Tuindingen.nl biedt echter ook ondernemers de mogelijkheid bedrijfsmatig te bloggen over tuinen en alles wat daarmee te maken heeft. Denk hierbij aan tuininrichting, tuinartikelen en -meubilair, tuinonderhoud of handige tips voor de beroepstuinder. Omdat dit toch weer anders is, dan een blog van de hobbytuinder en een zakelijke inslag heeft, hanteren wij hier een deelnametarief voor.

Bloggen over tuinen: voor wie doe je dat?

Bloggen over tuinen doe je voor mensen zoals jezelf. Tuinliefhebbers die nét naar die ene tuinhack op zoek zijn of hun groene paradijsje nóg mooier willen maken. Hoe vaak heb jij wel niet een tuinblog geraadpleegd, voordat je alle tuinkennis bezat die je nu hebt? Een tuinblog is ook een mooi startpunt voor mensen die geen tuinervaring hebben. Het is dus zeker niet zo dat je blog-artikelen altijd over specialistische dingen, zoals enten of het in model snoeien van een bonsaiboompje moeten gaan. Ook blogteksten over het zaaien van radijs of hoe je een huismiddeltje tegen luis op rozen maakt, worden veel gelezen.

De doelgroep voor een tuinblog is dus eigenlijk heel groot. Wanneer je met ons tuindingen blog aan de slag gaat, ontvouwen zich er meerdere categorieën aan je. Dit werkt niet alleen voor jou makkelijk, ook de lezer vindt zo sneller het gewenste onderwerp. Artikelen over biologisch tuinieren bijvoorbeeld, zet je onder Diverse tuinmanieren en weet je alles over het waarom je lieveheersbeestjes in je tuin moet koesteren, zet je dit artikel onder Dieren in de tuin.

Heeft bloggen over tuinen nut?

Echte goede tuinbloggers zijn van grote waarde. Niet alleen voor de beginnende, maar ook voor de gevorderdere tuinier. Bruikbare en handige online tips voor de tuinier worden veel gelezen en gelinkt. Ga jezelf maar eens na. Toen je zelf begon met tuinieren, was Master zoekmachine Google met grote waarschijnlijkheid je beste vriend. Niet onbelangrijk bij het bloggen is ook; schrijf geen teksten van andere tuinblogs over. Je zal het zelf ook weleens zijn tegengekomen: gekopieerde blogteksten. Ma-te-loos irritant! Met grote waarschijnlijkheid klikte je de site meteen weg. Daarom, is de regel bij ons; schrijf originele teksten. Niets is er meer uniek, dan jouw persoonlijke kennis en ervaring over tuinieren. Juist wanneer het je lukt je eigen persoonlijkheid in de teksten te leggen, zien de lezers je als een goede tuinblogger.

Nog een punt, wat je tot een goede tuinblogschrijver maakt, zijn teksten waarin je het plezier in tuinieren naar voren laat komen. Tuinieren kan immers best wel zwaar zijn. Als je in je tekst opneemt dat na de winterse snoeibeurt de bomen er weer een jaar tegenaan kunnen en het omspitten van een moestuin belangrijk is, om het volgende seizoen een goede oogst te hebben, gaan de lezers je tuinblog volgen, omdat ze denken: “hé, die heeft liefde voor tuinieren".

Tot slot, is een tuinblog een perfect medium, om je eigen denkwijze uit te dragen. Als tuinblogger bereik je snel anderen over zaken die je zelf belangrijk vindt. Dit kan zijn; het belang van groene tuinen voor het milieu, waarom biologisch tuinieren veel gezonder voor je is, het telen van ‘vergeten groenten’ of hoe het komt dat je mindfullness vindt in een Zentuin.

Hoe maak je een pakkend tuinblog?

Een blogtekst over tuinen is gemiddeld 500 tot 800 woorden lang. Om de leesbaarheid te vergroten, deel je de tekst het best op in meerdere alinea’s. Wissel ook lange en korte zinnen met elkaar af. Dit leest prettig, waardoor je een band schept met de lezer. Het is ook fijn voor de lezer, als je een foto bijvoegt, dit kan boven en in de tekst geplaatst worden. Niet alleen maak je de tekst met een foto veel duidelijker, hij trekt ook meer de aandacht. Als het onderwerp het toelaat, staat het eveneens overzichtelijk wanneer je in de tekst een een opsomming of een lijstje verwerkt.

Deze lijstjes doen het altijd goed:

  • Tips voor de tuinier, handige tips 
  • Tuininrichting en plant combinaties
  • Werkzaamheden rondom de moestuin, Oogsten en recepten
  • Denk vooruit in de seizoenen
  • Aantal plantensoorten noemen die in een bepaalde tuinstijl niet mogen ontbreken

Teksten met een opsomming lezen sneller door de overzichtelijkheid krijgt de lezer het gevoel dat hij er wat aan heeft. Probeer niet te vaak dezelfde woorden te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een tekst over plantenmest schrijft, heb het dan ook over; mest voor planten, voeding voor planten en meststoffen ten behoeve van, enzovoort.

Blogger worden op tuindingen.nl

Ben je een fanatieke tuinliefhebber die zijn/haar kennis graag overdraagt aan anderen? Registreer je dan nu meteen en kom bloggen bij tuindingen.nl. Zoals we al aangaven; een account aanmaken is vrijblijvend en geheel gratis.

Bloggen is leuk om te doen en eenmaal de smaak te pakken, wil je er nooit meer mee ophouden. Zeker, als op een gegeven moment de lezers je persoonlijk vragen gaan stellen in de tuinblog comments of je bedanken, wanneer ze dankzij jouw artikel een bepaald tuinprobleem hebben opgelost of hun droomtuin hebben kunnen aanleggen.

Het vrijblijvende van bloggen op tuindingen.nl houdt in dat jij bepaalt, wanneer en hoeveel artikels je plaatst. Je mag een artikel per week of per maand schrijven, maar het mogen er ook meer of minder zijn. Om een beetje bekendheid op ons groene platform te krijgen, is het echter verstandig, toch zeker elke week, een tuinblogs te schrijven.

Kom jij ons team tuinbloggers versterken? Deel je kennis op tuindingen en maak je medemens happy.



0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox